KONCERT KLASICKÉ KOMORNÍ HUDBY

KONCERT KLASICKÉ KOMORNÍ HUDBY

NOVÁ SCÉNA / Koncert klasické komorní hudby, který pro Vás připravili Kristýna Prančlová a Jakub David Smešný. Oba umělci se od mládí věnují klasické hudbě, společně pak koncertují již čtvrtým rokem.

Na tomto koncertě se můžete těšit na skladby z období baroka, klasicismu i neoklasicismu. Rok 2024 je mimo jiné významný dvoustým výročím narození Bedřicha Smetany, jednoho z nejvýznamnějších českých skladatelů 19. století, jehož duo pro housle a klavír nesmí na koncertu chybět.

Kristýna Prančlová (*1999) vystudovala hru na housle na Konzervatoři v Plzni, kde byli jejími pedagogy Radka Beranová a Martin Kos. Během studia konzervatoře byla členkou operetního souboru v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni. Mezi lety 2019-2021 pracovala jako učitelka houslí v Základní umělecké škole Františka Stupky v Sušici. Momentálně je studentkou bakalářského studia na hudební univerzitě v Grazu, pod vedením profesorky Vesny Stankovic-Moffatt. Od roku 2023 je posluchačkou Masarykovy univerzity v Brně, obor Hudební věda. Své vzdělání si doplňuje účastí na hudebních kurzech (Ševčíkova Akademie 2021, IMMC Slavonice 2023, ...) Za svůj největší úspěch považuje celkové vítězství na mezinárodní soutěži mladých muzikantů v Granville v roce 2018.

Jakub David Smešný (*1996) je český varhaník a klavírista. Od roku 2013 studoval na konzervatoři v Plzni. Nejprve klavír u Luďka Šabaky, a poté změnil zaměření na varhany pod vedením Adama Viktory. Nyní studuje na hudební univerzitě v Grazu obory Varhany a Chrámová hudba u prof Gunthera Rosta. Své studium si doplňuje účastí na mistrovských varhanních kurzech (Edoardo Belotti, Wolfgang Zerer, Olivier Latry, Tobias Lindner, Lorenzo Ghielmi, Jürgen Essl, Pier Damiano Peretti, Jörg-Andreas Bötticher) a poznáváním historicky významných nástrojů v Čechách i zahraničí. Aktivně se věnuje koncertní činnosti sólové i orchestrální. Mezi lety 2014 a 2021 vyučoval hru na klavír v Základní umělecké škole Jana Ladislava Dusíka v Čáslavi.

Délka akce: 80 minut

Galerie

Dusíkovo divadlo uvádí

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Středa, 4. 12. - 19:00 Koupit
Dusíkovo divadlo
Název: KONCERT KLASICKÉ KOMORNÍ HUDBY
Cena: 150,00 Kč
Místo: Dusíkovo divadlo
Masarykova 194
286 01 Čáslav
Zobrazit na mapě